Laget: Hampus - Hultenius, Johan J, Kevin, Erik W - Ole, Owen, Anders - Eric A, Ferna, Jompa
3-0 min54 Robin Raunegger
4-0 min 69 Arvid Liljedahl
4-1 min 86 Anders Klavmark ass Ferna
Höstpremiär mot Näset och seriedebut för Owen och comeback efter ett år i Kanada för Wallnér.
Näset tar tag i spelet men har svårt att komma igenom vårt mittfält. Vi rullar i backlinjen men det går lite för sakta så vi har svårt att hitta alternativ på mittfältet och anfallet. Efter ca 7 minuter bryter vi på mittfältet och spelar ut på Eric A som rycker förbi och spelar in bollen framför mål där Owen kommer och slänger sig fram men bollen går precis framför hans fötter. Några minuter senare kommer Ole något sen in i en duell och sparkar ihop med en Näsetspelare. Ole får en korrekt varning men får mest ont själv och får åka in till akuten och det visade sig att det var en fraktur, så det blir gips i 6 veckor tyvärr. Näset tar över spelet mer men har svårt att skapa lägen. Vi får inte till ett ordnat anfallsspel men skapar lite chanser på långbollar. På en långboll nickar Ferna fram Anders som med en fin mottagning rycker sig fri men avslutet går precis utanför. Efter ca 25 minuter kommer Näset i en omställning på sin vänster sidan. Deras forward slår in bollen snett inåt till en framrusande Näsetspelare som trycker in bollen i Hampus vänstra burgavel. Vi har allt svårare att komma till anfall. Näset för spelet och skapar lite halvchanser och Hampus får göra några räddningar. I slutminuterna får Näset en frispark precis utanför straffområdet. Deras spelare skjuter ett hårt skott i Hampus hörn, Hampus är på bollen men kan inte styra ut bollen.
2-0 i paus och allt för mycket fokus på domaren.
Vi börjar andra halvlek bättre och efter någon minut slår Owen en fin pass till Anders som lobbar över den framrusande målvakten men bollen går precis över. Vi tar över spelet något och försöker hitta våra ytterforward i djupled. I Näsets första riktiga anfall får de en hörna. Vi är inte riktigt med när de slår en kort hörna och inte alls med när de slår bollen mot bortre stolpe där 2-3 av deras spelare kommer och en av dem nickar in 3-0. Efter detta kontrollerar Näset matchen. Vi håller upp spelet och får tag i mittfätet lite bättre än i första men skapar inte några riktiga målchanser. Näset känns farligare när de kommer men skapar inte heller många riktigt farliga målchanser. De har något bra skott men Hampus räddar. 25 minuter in i andra kommer de i en kontring och slår bollen mot en offsidestående spelare, men det kommer en spelare bakifrån men han släpper bollen till den offsidestående spelaren men domaren blåser inte. Deras spelare kommer fri med Hampus och spelar mot andra stolpen där 2-3 Näsetspelare kommer och sätter 4-0. Matchen är körd men vi försöker och i slutet gör vi ett fint mål när det kommer en långboll till Ferna som vid straffområdsgränsen tar ner bollen och på volley spelar fram Anders som kommer rusande och slår in bollen på ett tillslag.
Vi förlorar med 4-1. Vi skapar lika många chanser och har lägen till både 1 och 2-0 men hade behövt få utdelning på någon av dessa chanser för att kunna rubba Näset. Näset var bättre och vinner rättvist även om det var något mål för stort.
Väldigt tråkigt för Ole och även för oss som förlorar en duktig spelare.